Elon Musk

Elon Musk szykuje się do rezygnacji ze stanowiska prezesa Twittera

Elon Musk uważa, że zrobił już porządki w Twitterze i teraz jego miejsce na fotelu prezesa może zająć ktoś inny. Podczas wideokonferencji na forum ekonomicznym w Dubaju przyznał, że szykuje się do rezygnacji ze stanowiska.

Musk w rozmowie z uczestnikami kongresu powiedział, że jego rola w Twitterze jest już niemal zakończona. Objął stanowisko prezesa, aby osobiście zadbać o ustabilizowanie organizacji i upewnienie się, że jej finanse są „zdrowe”. Jego zdaniem nowy prezes może objąć stanowisko już pod koniec 2023 roku. „Sądzę, że Twitter będzie stabilny mniej więcej pod koniec tego roku” – powiedział. Już w grudniu 2022 roku Elon Musk sygnalizował, że nie zamierza piastować funkcji prezesa zbyt długo. Powiedział jednak, że będzie musiał znaleźć na to stanowisko zaufanego następcę. Już wtedy kontrowersyjny miliarder tweetował, że będzie to musiała być „osoba wystarczająco głupia, aby objąć tę funkcję”.

/wprost.pl/